a legjobb hely

A blog célja a hajdúság vonzáskörzetében - Hajdúnánásra koncentrálva - az éjszakai- és kulturális élet főbb eseményeinek bemutatása. A kommentelés indapass mellett lehetséges, erről bővebben a lentebb található FAQ-ban, mindenki legyen szíves homo sapiens módjára hozzászólni a témákhoz, a kötekedő, másokat becsmérlő bejegyzések törölve lesznek. A politikát - még ha a blog nevéből egyesek erre is következtettek - nem fogjuk tolerálni.

Kontakt/Info

Utolsó kommentek

Nem lesz több Rockpéntek

csanda garbó 2010.05.24. 17:17

Nemrég beszéltem Varga Lajossal, a nánási események mindenesével, és elmondta, hogy befuccsolt a Rockpéntek nevű álma. A tavasszal indult rendezvénysorozat célja az volt, hogy rászoktassa a fiatalokat a koncertlátogatásra: "valami új dolgot akarunk elindítani" - szólt a hirdetésben. Az érdeklődés azonban kevés volt, így a Művház hagyta a fenébe. Amúgy egy rendkívül izgalmas, hasznos és klassz dologról szólt volna az egész.

A Művház "előszobájában" többnyire környékbeli amatőr együttesek léptek föl (Infúzió, French Girls Feet), de olyan fél-amatőr bandák is eljöttek, mint az ujjtrükközős metált elektronikával feltuningoló MYTRA, vagy a DECADENCE nevet lestoppoló, angyalos-démonos tematikával divatoló, amúgy ugyanúgy minőségi metált játszó banda. Minden buli látványos fénytechnikát és profi hangosítást kapott, minden adott volt ahhoz, hogy a közönség beleizzadjon a pólóba. Mégis elszomorítóan kevesen voltak, nem igazán mozgatta meg a nánási fiatalok fantáziáját ez az „élő rockzene” nevű dolog.

Rá lehet ezt fogni a rossz reklámozásra, én se tudtam róla sokáig. De egy rendesen működő közösségben - legyen az lázadó tinik gimis klikkje, vagy hosszú hajú srácok ivótársasága - előbb-utóbb valaki csaktán szól a többieknek, hogy mit látott a bejáratnál lévő táblán. És egy idő után meg unalmas a Kőbányai címkéjének kapargatása.

A képre kattintva megnézhetitek a Kőrösi galériáját az egyik buliról:

Címkék: rock hajdúnánás művház rockpéntek

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://legjobbhely.blog.hu/api/trackback/id/tr272028013

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ilaj 2010.05.31. 23:20:31

Hát így szokott ez lenni.Dorogon sincs semmi.Mondjuk 1-2 koncertre el el jönnek az emberek de semmi több.Megszokott 10-15 arc és semmi több:S:S:s

csanda garbó 2010.06.01. 02:33:21

jelenet a dorogi French Girls Feet előadásából:
www.youtube.com/watch?v=dtIMQdTapu4

ugyanennek a videómegosztónak a repertoárjában egy videó, amin valami hülyegyerek a lábát szurkálja:
www.youtube.com/watch?v=PjaC5r1hpqA&feature=related

osany 2010.06.02. 12:03:43

én személy szerint nem szeretem a rock zenét, de nagyon fontosnak tartom, hogy többrétű legyen az éjszakai élet. lehet, h én nem feltétlenül mennék el a rockpéntekre, de sztem nagyon sokan hozzá tudnának szokni, h nem csak a lord zenegépe mellett lehet ordibálni tökrészegen. ÉLŐzenét a hajdúságra!
rem "beindultok" még! pussz

Uncle_Joe 2010.06.09. 19:19:32

hát nem tudom mit vártak egy 16,000-es lélekszámú városkától, töltsünk meg egy sportarénát? mocsok kevés fiatal van a városban (értem ezt úgy, hogy akik itt élik éjszakai életüket), és még annál is kevesebb olyan, aki szereti a rockzenét, és még annál is kevesebb olyan, aki az "ÉLŐzenét" szereti (vagy épp hajlandó a füle botját is megmozdítani érte). tetszik, vagy nem, de hajdúnánáson a rockzene rétegzene. és rockzene alatt nem azt értem, hogy rihanna meg lady gaga legújabb slágereiben a háttérben fossáhalkított torzított gitár hallható, hanem a klasszikus értelemben vett tökös, szőrös, sörszagú, mocskos rockot.

superzen 2010.06.09. 20:07:54

@Unlce_Joe: ez nem azt jelenti, hogy egy ilyen bulin 5-6 embernek kellene lézengenie!

Szerintem egy ekkora kisváros képes lenne produkálni egy 100-150 fős közönséget, pláne a dorogiakkal és a vasváriakkal együtt, de ami azt illeti, már stabil 40-50 ember hihetetlen előrelépés lenne, legalábbis szerintem! Ennyi fiatal pedig - ha tetszik, ha nem - van :D

Uncle_Joe 2010.06.09. 21:11:19

@superzen: az addig fasza, hogy van ennyi fiatal, de nem sokkal izgalmasabb a gép előtt ülni, netán a haverokkal lerészegedni? elbaszott egy generáció az utánunk jövő.

a kőbányai címkéjének unalmassá váló kapargatására pedig van egy tökéletes megoldásom: igyatok rákóczit, annak viszonylag ismeretlen a címkéje. kaland-játék-kockázat.
süti beállítások módosítása