a legjobb hely

A blog célja a hajdúság vonzáskörzetében - Hajdúnánásra koncentrálva - az éjszakai- és kulturális élet főbb eseményeinek bemutatása. A kommentelés indapass mellett lehetséges, erről bővebben a lentebb található FAQ-ban, mindenki legyen szíves homo sapiens módjára hozzászólni a témákhoz, a kötekedő, másokat becsmérlő bejegyzések törölve lesznek. A politikát - még ha a blog nevéből egyesek erre is következtettek - nem fogjuk tolerálni.

Kontakt/Info

Utolsó kommentek

Közös lekvározás

superzen 2010.06.22. 19:52

A zenélés az olyan mint a szex, egyedül is lehet csinálni, de másokkal sokkal élvezetesebb. Ha minden jól megy, akkor fiúk, lányok vegyesen fognak részt venni Hajdúnánás legelső örömzenélésében, amit a Bocskai mozi szupertágas, szuperhangos termében kéne megejteni.

Ezt a bejegyzést azért nyitottuk hogy itt a kommentekben megbeszéljétek, hogy hogyan akarjátok ezt a jammelést csinálni. A bloggerek rátok bízzák a szervezést, max a hírdetésbe szállnak be mindennel, amivel tudnak.

Címkék: rock gitározás jam közös tanklaci szervezzetek

16 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://legjobbhely.blog.hu/api/trackback/id/tr172101762

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

békés atombomba 2010.06.23. 19:06:43

jó nagy plakátokat neki oszt had szóljon!

superzen 2010.06.25. 08:54:22

nem nagyon kaptatok rá a témára. mi van akkor, ha nem rakjátok elétek, akkor már nem is kell a lekvár?

Mindenkisenki 2010.07.03. 12:54:34

A tegnapi matt részegen előadott monológ meghozta a kedvemet ahhoz, hogy írjak mégiscsak. Elég másnapos vagyok, nehezen jönnek a szavak, így leírom kerek perec, összegezve.

Kezdeném ott, hogy KÉNSAV nicknevű júzerrel beszélgettünk erről, ő volt az, akinek eléggé felcsillant a szeme ez ötlet hallatán. Sok jó ötletet írt, kezdeném akkor az elképzelésével, aztán hozzárakok valamit én is. Maga az akció annyiból állna, hogy már létező számokat különböző felállásban betanulni, összegyakorolni, majd előadni, és közben nagyon jól érezni magunkat. A kivitelezése már kicsit komplikáltabb, hiszen ahhoz, hogy összeálljon ez az egész, össze kell szedni potenciális jelölteket, muzsikálni tudó személyeket, nem csak a körünkből, hanem helyi, fiatalabb tanoncokat is, akik megcsillogtatnák tehetségüket, le kell kötni a próbahelyeket, amikért nem kéne, vagy épp keveset kéne fizetni, ami nem kóstál, mondjuk, fejenkénti 4-500 forintot, aztán összeírni a számokat, majd kiválogatni azt, ami a legjobb, amibe mindenki beleegyezik, és szelektálni, a végleges verzióban marad, mondjuk 20 dal, ezután összeállítani a felállások, elhelyezni mindenkinek a posztját, lekötni a próbák helyszíneit, időpontjait, amire a megjelenés -szerintem mondhatjuk, hogy kötelező jelleggel lenne, hiszen az egész eseményt hátráltatná, vagy lehetetlenné tenné, ha valaki nem elég felkészült-, aztán, ha mindez a szervezés megvan, kezdődhetnek a próbák, egy nap akár több, kinek, hogy engedi ideje, és amint minden felállás betanulta, és koncertképessé alakította a produkcióját, valahol előadni, lehetne több helyszínen is, gondolom dorogon lenne rá keret, a moziban, egész jó annak a helynek a fílingje, itt nánáson pedig a téren, vagy a művház parkolóban, ahol legutóbb volt a koncertsorozat.(utazócirkusz:))
KÉNSAV kiegészítéseit várom, észrevételeit, modósíztásait, bárkinek az ötletét, hajrá srácok!

Basamao 2010.07.03. 17:35:23

Váó ez egészen jól hangzik. Kár hogy a blogot kevés "szabad zenész" olvassa, máskülönben biztos lecsaptak volna rá. Én mindenesetre szívesen vennék részt ilyenen, pár hangszeren tudok játszani (zongora, gitár, citera, furulyák), ha arról van szó, hogy... ráadásul az éneklés is menne. Szóval ha alakul valami (persze majd én is fellesek néha) akkor rám lehet szólni hogy héhahó, kommen sie, és akkor megyek. Remélem összejönne egy ilyen :P

csanda garbó 2010.07.03. 18:43:00

@Mindenkisenki: de miért létező számok legyenek? mi lenne, ha duók, együttesek a saját szerzeményeiket jammelnék el? az sokkal izgalmasabb, nem?

KÉNSAV 2010.07.03. 18:53:39

@csanda garbó: Az is lenne, de ez lenne az első kör. Azért, hogy ez alatt a zenészek megismerjék egymást, picit összerázódjanak. Nem fog Nánáson új Colonel Claypool's Bucket of Bernie Brains születni, ahhoz túl kevesek vagyunk. Első körben lenne ez, aztán második körben kipróbálnánk, mennyire megy a jammelés.

Mindenkisenki 2010.07.03. 20:38:42

Az a baj, ennél tovább eddig sem jutottunk. Én nemtudom a tervezés után mi a következő lépés, gondolom a megvalósítás, de nem tudom, hogyan kezdjünk neki az egész szervezkedésnek. Nekem az nem megy.

csanda garbó 2010.07.04. 12:04:17

annyit tegyetek már meg, hogy ti is körbekérdezősködtök, és összeírtok egy listát azokról akik bennevannak, meg kértek tőlük e-mailt, vagy msn-t.

Mindenkisenki 2010.07.06. 20:12:10

Eddig 5 ember biztos részt venne ezen az eseményen:
Csanda Garbó
KÉNSAV
Bencze István
Mészáros Márk
Én

Akik még szóba jöttek csak tudatni kéne velük, hogy lesz egy ilyen, és számítunk rájuk:
Nagy Jani
Kelemen Gabi
Kovács Zsolti
Szászák Imi
Dári Pisti
Simi Gyuri
Józsi, a gitáros, sajnos nem tudom mi a vezetékneve

És aki még jönne:
Bárki, akinek van hangszeres tudása, vagy tud énekelni és részt venne egy jó hangulatú eseményen, bárki, aki érzi, képes ilyenre, és bárki aki csak akar, végül is, feltételek vannak, de azzal mindenki tisztában van. :D

KÉNSAV 2010.07.07. 12:57:12

szerintem Benyut is érdekelné a dolog

Mindenkisenki 2010.07.07. 13:37:38

Igen, őt kihagytam, tényleg, bocsánat.
Kéne egy szerkesztő gomb, behelyezni Benyut. :D

superzen 2010.07.07. 13:38:53

hálló, szerintetek nekem nincs kedvem?
Inkább az lesz a gond, ha nem leszek itthon :S

Mindenkisenki 2010.07.07. 14:54:37

Te se haragudj, supezen!
Azt hittem, te felhagytál a gitármuzsikával, és letetted a lantot. De, örülök, hogy lenne hozzá kedved! :D

Mindenkisenki 2010.07.07. 15:22:11

Amúgy, szerintem Igor is benne lenne egy ilyenben.

Basamao 2010.08.16. 17:00:17

@Mindenkisenki: Énisénisénis! :D Vegyetek fel emesén, jó? basamao@citromail.hu
süti beállítások módosítása