a legjobb hely

A blog célja a hajdúság vonzáskörzetében - Hajdúnánásra koncentrálva - az éjszakai- és kulturális élet főbb eseményeinek bemutatása. A kommentelés indapass mellett lehetséges, erről bővebben a lentebb található FAQ-ban, mindenki legyen szíves homo sapiens módjára hozzászólni a témákhoz, a kötekedő, másokat becsmérlő bejegyzések törölve lesznek. A politikát - még ha a blog nevéből egyesek erre is következtettek - nem fogjuk tolerálni.

Kontakt/Info

Utolsó kommentek

Ligeti veszedelem

csanda garbó 2010.09.16. 15:25



Úgy hallom, a múltkori Skins Party szerintetek is elég jól sikerült. Ha már csinálunk egy ilyen nevű party-t, akkor azt is jó lenne tudni, hogy mi is ez, hiszen nem mindenki ismeri a sorozatot, meg azt is el szeretném mondani, hogy szerintem miért jó, hogy így neveztük el múltkor a bulit, és miért jó, hogy most meg nem.

 

A Skins egy angol ifjúsági dráma sorozat (a szó egyébként cigipapírt jelent). 2007-ben indult, és hamar népszerű lett az ifjúság körében. Nemcsak azért, mert kendőzetlenül mutatta be generációnk kábítószer-fogyasztási és szexuális hóbortjait, hanem mert közben igyekezett tárgyilagosan viszonyulni hozzájuk, és inkább a szereplők családi hátterével, gyötrelmes magánéletével és kilátástalan jövőképével foglalkozott. Soha nem látott realizmusával, kiszámíthatatlan történetvezetésével, és imádnivaló karaktereivel milliókat fogott meg.

A sorozat népszerűségének köszönhetően hamar ismertek lettek olyan modern városi zenék is, mint az indie, a drum ’n’ bass vagy a dubstep – ez a jelenség, a mi legnagyobb meglepődésünkre, Hajdúnánás térségében is megtörtént. Ezen felbátorodva gondoltuk úgy, hogy a Skins akkor tökéletes és figyelemfelkeltő hívószó lenne egy olyan bulihoz, mint amilyeneket az Amaházban műveltünk korábban.

Az Amaházi Sztupp bulik tanulsága is az volt számunkra, hogy nem csak mi szeretnénk valami újat végre. Összejöttek azok az arcok, akik ugyanúgy szeretnek bulizni, meg táncolni, mint mondjuk a „klubosok”, de sosem szerették azt a zenét, sosem érezték ott jól magukat. Ők sokáig kocsmákba száműzve, vagy otthon ülve várták, hogy történjen végre valami. Most történt valami, és augusztus 28-án, a „Skins-en” sikerült egy fedél alá hozni ezeket az embereket.

A Sztupp kifejezés ismerősen csenghet azoknak, akik jártak már az Amaházban, vagy látták a régebbi flyereket. Sokan kérdezik ma is, hogy mit jelent ez. Semmit. Vállrándítás. Ennyi. Miért kéne, hogy jelentsen valamit? A cél kurvajót bulizni, kötetlenül, szabadon, mindenféle feszkó nélkül, lazán. Ezt az érzést fejezi ki a Sztupp.

Sokan mondták, hogy milyen jó, hogy nem volt balhé, vagy kötekedés, mindenki boldogan és elégedetten távozott. Jó lenne, ha ez így maradna - ezt csak azért mondom, mert hamarosan többen is leszünk, ezzel nincs is semmi baj, főleg ha mindenki betartja ezt a pofonegyszerű szabályt, hogy „nincs kakaskodás a csirkeólban”! Eleinte volt probléma azzal, hogy üvegek eltűntek, eltörtek, a szomszédok panaszkodtak, hogy hangoskodás van az utcákon – ezekre jó lenne odafigyelni, vigyázzunk a helyre, becsüljük meg, hogy itt lehetünk.

Miért szombaton? Azért, mert Nánáson szombaton alig történik valami (mondjuk pénteken sem). Ezt az űrt fogják ezen túl betölteni a Ligetes bulik, és ahogy hallom, nektek is tetszik ez az ötlet. Szeretnénk minden hónapban legalább egy nagyobb bulit összehozni a nagyteremben, de előfordulhatnak kisebb események is, lásd Skins After. Nem akarjuk, hogy ellaposodjon a dolog, ezért igyekszünk új dolgokkal is előállni, amellett a zenei felhozatal mellett, amit mi hárman szolgáltatunk, azaz Borisz, Beri és Csanda.

Tehát szeptember 18-án egy új DJ fog debütálni a Ligetben, ő Hajdesz. Nagyon rendes gyerek, a zenéje pedig ízig vérig underground. A hard techno, a hardcore és az industrial ugyanúgy száműzött műfajok, de nem csak ez adja létjogosultságát ezen a bulin. Nem ostoba mosógépzene ez, nagyonis élvezhető - hogy belássátok ti is, lessétek meg, hogy Cook és Effy mennyire jól érzi magát egy ilyen bulin...


Nincs már messzire a szombat, készüljetek, szóljatok ismerőseiteknek, mert ezen a hétvégén Nánás legmenőbb fiataljai nem azok lesznek, akik a Marx Károlyon lézengenek, hanem akik a Liget Csirkeóljában őrjöngenek!

 

Címkék: electro liget dnb jungle utólag sztupp

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://legjobbhely.blog.hu/api/trackback/id/tr42300600

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KÉNSAV 2010.09.20. 14:57:32

Még mindig nem szeretem a Skins-t, és még mindig úgy hiszem, hogy elég parlagfű-fejük van a szereplőknek, de tudod mit? Végre az első átfogóbb és objektívabb megnyilvánulás valakitől, hogy miért szereti. És ezért emelem kalapom. Amúgy pedig megindító hegyibeszéd :D
süti beállítások módosítása