a legjobb hely

A blog célja a hajdúság vonzáskörzetében - Hajdúnánásra koncentrálva - az éjszakai- és kulturális élet főbb eseményeinek bemutatása. A kommentelés indapass mellett lehetséges, erről bővebben a lentebb található FAQ-ban, mindenki legyen szíves homo sapiens módjára hozzászólni a témákhoz, a kötekedő, másokat becsmérlő bejegyzések törölve lesznek. A politikát - még ha a blog nevéből egyesek erre is következtettek - nem fogjuk tolerálni.

Kontakt/Info

Utolsó kommentek

SZTUPPMIKULÁS - 2010. december 11. featuring Hopax, Mesterházy & Tigrics

superzen 2010.11.30. 13:53

 

A flyer nagyvonalakban tartalmazza a szükséges információkat, akit érdekel a lényeg is, az a posztban megtudja.

 

 

December 11-én, szombaton olyan előadókat hívtak meg, akikről a környéken a legritkább esetben sem gondoskodnának, ilyen áron pedig hasonló színvonalú kulturális rendezvény nem volt. Az eseményen 3 live act (élő elektronikus zene, dobgépek, szintetizátorok használatával), illetve egy garantáltan eklektikus DJ szett teszi majd a talpatok alá! Kötelező, gyanús, hogy az év bulija lesz, mely egy kisebb turné keretein belül valósul meg itthon.

A fellépőkről:

Hopax - A 2000-es évek dark psytrance vonalából indította első elektronikus zenei próbálkozásait, amelyeket azóta is sikerrel folytat, tavaly Ukrajnában, idén Finnországban és a balti államokban turnézott. Minden fesztiválra visszahívták jövőre is. Szettje nem kifejezetten és nem is kizárólagosan a megszokott 4/4 goa alapokból áll, hangvétele leginkább a svéd és finn (suomisaundi) pszichedelikus zenékre emlékeztet, vagyis van benne valami vicces mocsári perverzió vodkával kevert savhegyekkel, szörcsögő erdei koboldokkal meg részeg funky-rave témákkal. Van még neki soundcloudja is, meg facebookja is.

Saboteur - Ez az én live-om (Borisz vagyok, ugye), ami mellé majd teszek egy kis dj-zést. A live act triphopos dolgoktól a darálós breakcore-ig mozog főként tört ritmusok mentén, de lesz majd 4/4 is, ígérem. Jellemzőek a tiszta, gagyi vagy épp 8 bites szinti hangok is, amik a '80-as éveket idézik, meg a B-kategóriás horrorfilmeket. Legalábbis asszem. Tudsz még követni facebookon is.

Tigrics - Kétségkívül a kísérleti elektronika magyar színterének legmeghatározóbb alakja és egyben egyik elindítója is, a magyar NEON records kiadó első művésze. Zenéjéhez nehéz valódi fogódzókat adni, ambient, idm, acid elemek egyaránt fellelhetőek élő szettjében, melyben fontos szerepet kapnak a saját készítésű kütyük is az ilyen esetekben elhagyhatatlan laptop mellett. Összességében stílusilag behatárolhatatlan, mégis ettől olyan egyedi és izgalmas, amire nincs jobb bizonyíték, mint hogy több albuma is jelent meg külföldön, zenéjével bejárta Európát, hamarabb turnézott a volt keleti blokk országaiban, mint itthon nagy közönség ismerhette volna meg a nevét. A szebb időket is látott Matula magazin, az anno egyik legfontosabb magyar kulturális és zenei internetes oldal Drapdrap című albumát 2003 legjobb magyar zenei albumának választotta. "Úgy csinál, mintha zenéje nehezen lenne felfogható, de ez csak ilyen művészi stikli" - írja róla Bede Márton. A Matula helyét mára teljességgel kitöltő, legnagyobb magyar zenei oldal, a Quart a 2009-es Szigeten neki ítélte a "Nap Magyarja" címet. Valószínűleg őt ezek a dolgok marhára nem hozzák lázba, de nem lepődnék meg, ha nektek már hőemelkedésetek lenne. 

 

 

 

Mesterházy Ákos - a buli egyetlen dj-jétől nyugodtan kérhetitek az Alice Practice-t. Ha elviszitek neki az LP-t, könnyen lehet, hogy felteszi, de valószínűleg nem lelhető fel szó szerint is komoly súlyú gyűjteményében, amitől bármelyik zenekedvelő egyébként rögtön besárgul, ha belehallgat. Mivel gyanítom, hogy nektek sincs meg bakeliten a generációnk "alfa-omegát jelentő zenéje", adok egy tippet. Van még karcmentes, kb. 4000 ft-os költségen, kiszállítással együtt.
Mesterházy eklektikus szettjei számos stílus keretein belül is a legminőségibb zenékből állnak, nem okoz neki gondot electro, miami bass, acid, minimal, techno, idm, jungle, breakcore, már ha táncoltatni akar. Ambientben és drone zenékben is otthon van, ennek legékesebb bizonyítéka a live actje mellett az egyik első magyar netlabel, a Syrup, melyet ő hozott létre, és számos kitűnő drone/ambient/kísérleti elektronikus zenei kiadványt juttat el anyagi vonzat nélkül azokhoz, akiknek igényük van az ilyen jellegű muzsikára. Dj-ként ő is megjárta már Európa nagyvárosait (itt egy prágai felvétel a Sperm fesztiválról, ahol főként a tördelésen volt a hangsúly), ezen kívül rendszeres fellépője a nagyobb magyar fesztiváloknak, idén nyáron hallhattunk például a Campuson, a Volton, és a Veszprémi Utcazene Fesztiválon. Szervezőként is aktív, olyan fellépőket hívott már le országunkba mint a Ceephax Acid Crew vagy Cursor Miner. Rendszeresen játszik Veszprémben, Budapesten, Baján. Mixeit pedig mindenkinek bátran ajánlanám :) 

MIKOR MEGNYALTAM EGY CSILLAGOT 2005 
The Attack of The Killer Tomatoes 2006 electro
Acrobot electro mixtape 2008 electro
Szotyirup minimal mix 2006 minimal
Brékdiszkóhicc breakcore

Ha még mindig nem kapott el ez a szombat esti láz, innen szemezgethetsz a mixeiből, illetve más, kitűnő fellépők élő anyagaiból.

Címkék: underground szórakozás mikulás tánczene jöttök fel? liget söröző sztupp

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://legjobbhely.blog.hu/api/trackback/id/tr762483502

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása