a legjobb hely

A blog célja a hajdúság vonzáskörzetében - Hajdúnánásra koncentrálva - az éjszakai- és kulturális élet főbb eseményeinek bemutatása. A kommentelés indapass mellett lehetséges, erről bővebben a lentebb található FAQ-ban, mindenki legyen szíves homo sapiens módjára hozzászólni a témákhoz, a kötekedő, másokat becsmérlő bejegyzések törölve lesznek. A politikát - még ha a blog nevéből egyesek erre is következtettek - nem fogjuk tolerálni.

Kontakt/Info

Utolsó kommentek

ZOMBIE FLASHMOB MEGAPOSZT

superzen 2010.10.27. 23:21

 

Ideje megtudnotok, miről is fog szólni az, amiről hónapok óta beszélünk egymás közt, egy ideje pedig mindenki tudja, hogy lesz. A zombie flashmob ötlete, bár nem a sajátunk, a környékbeli közösség események nem hasonlíthatóak össze sem jellegével, sem kínálatával. Az esemény pedig, bár lehetne független minden hosszútávú közösségi tervtől, most a város vezetőségét szeretnénk megnyerni arra, hogy a környékbeli fiatalságnak legyenek itthon lehetőségei úgy sportban, mint művészetben és szórakozásban.


Az esemény (klikk a csatlakozáshoz, ha eddig még nem tetted volna meg) nem titkolt célja, hogy a hajdúnánási Ligetben legyen egy lehetőleg fedett skatepark. A fedettség is fontos cél, ugyanis az egész környéken (Debrecent beleértve) nincs fedett pálya, így a környékbeliek téli sportolási lehetőségei meglehetősen limitáltak. Hogy minél több embert magunk mögé állítsunk, többfrontos harcot fogunk vívni a közvéleménnyel, amelynek legelső állomása a facebookon újfent létrehozott csoport. Elég csatlakozni, ezzel már tudunk igazolni jó néhány embert. A másik lehetőségünk az aláírásgyűjtés, erre e hét péntekén fog először sor kerülni, aki csatlakozni szeretne, az jelezze a korábban említett facebook csoport üzenőfalán. Aláírást gyűjteni fogunk pénteken Hajdúdorogon a Jäger sörözőben, ezzel párhuzamosan Nánáson a pénteki kocsmatúrán, illetve a szombati bulin a Ligetben. Ha összegyűlik elég aláírás, szinte minden adott ahhoz, hogy ez teljesüljön!

Azonban legalább annyira fontos az, hogy lássák, mennyire jó hely is a Liget, ezért buli nélkül sem hagyunk titeket. Az esemény némileg rendhagyó, kicsit köze van a Halloweenhoz, de ha jól sül el, lehetne rendszeressé tenni. A flashmob lényege, hogy mindenki zombinak öltözik és együtt csapunk egy nagy bulit, város-ostrommal, hús- és agyzabálással (felvonulás) egybekötve. A programterv a következőképp néz ki:

- 13:00 - hivatalos start, filmvetítések a Liget kistermében (ami addigra kicsit más külsőt kap, kényelmesebb lesz). A filmvetítések közben sminkelünk - aki nem saját sminkben jön, az sem fog élőként kinézni, szívesen készítünk neki, anyagilag sem fog titeket túlságosan megterhelni (100 huf)! Itt és most leszögezném viszont, hogy lehetőleg mindenki koszolható, összekenhető ruhában jöjjön, és öltözzön rétegesen! 

- 18:00 - aki részt akar venni a felvonuláson, annak ez az utolsó időpont az érkezésre. Felmérjük azt, hogy hányan is vagyunk, ennek megfelelően pedig elindulunk a túrára. Ennek útvonaláról később, nem csak tőlünk függ! A felvonulás ideje alatt a jó szórakozást garantálni fogjuk, ez legyen nektek meglepetés!
- 22:00 - a felvonulás után visszatérünk a Ligetbe, ahol hölgyvendégeink versenghetnek egy egyéves, névreszóló belépőre minden bulinkra, zombi-szépségversenyen! A nevezés ingyenes, csak meg kell mutatnotok magatokat a kocsmarészen berendezkedett zsűrinek! Nagyjából ekkor kezdődnek a koncertek is, amelyeket metal, hardcore és psychobilly bandák fognak nektek adni. Fix sorrend még nincs, valószínűleg sorsolni fognak a srácok, a zenekarokról néhány szóban később. Természetesen a nagyteremben!
- 01:00 - Zombi-diszkó a leghorrorisztikusabb dnb, dubstep zenékkel hajnalig, szintén a nagyteremben!

A kocsmarészen eszközölt újítások érezhetőek lesznek. Kényelmes fotelek, kanapék, sejtelmes megvilágítás, és Budapest egyik legnépszerűbb itala, a fény is csak újabb apróságok, amelyekkel fokozatosan meghódítjuk magunknak a sörözőt. Kőbányai akció ismét él!

Néhány szóban a zenekarokról (a nevek alatt myspace link, ahol bele tudtok hallgatni a zenékbe):
- Hands Off: A debreceni zenekar a hardcore stílus képviselője, ez lesz debütáló koncertjük. Bár nem rég alakultak (alig egy hónapja), máris összehoztak egy teljesen saját számokból álló demót, amit innen tölthettek le.
- Steam Engine: a nyírmadai trió kísérletezőbb, instrumentális metálja talán kimozdítja a helyi fekete ruhások elgondolásait arról, hogy milyen a 21. században ez a stílus. Engem máris meggyőztek. Hallgassátok őket youtube-on is!
- Hanoi: a nánási közönségnek már nem ismeretlen a nemrég Néma falak, üres fejek című új albummal jelentkező debreceni hardcore zenekar, akik annyira punkok, hogy rendszeresen a rendőrség is benéz koncertjeikre (lásd videó később). Majd hoznak valószínűleg lemezt is, akinek tetszik, vegye bátran, csak ajánlani tudom!
- Outrage: ha zombik, akkor illendő psychobillyt hallgatni. Az Outrage is volt már nálunk, itt adták első koncertjüket. Azóta még tapasztaltabbak, súlyosabb dühkitöréseket produkálnak.
-The Horibillies: nyíregyházi psychobilly, elég komoly rockabilly és punk behatásokkal, fergeteges partyval, tánccal meg mindennel, ami kell.  Egyértelműen kihagyhatatlan, csak úgy mint a többi zenekar.



 

9 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://legjobbhely.blog.hu/api/trackback/id/tr722404096

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hajdesz 2010.10.29. 20:34:01

Gyaaaaaaaa.. ha ilyen zenék mennek majd a "zombiediszkóón" mint current valueee.. akkor tuti ott leszek, de amúgy is grat a programtervhez!!!! (Y)
Megtetszett!! Eddig nem terveztem a részvételem, de eskü megfontolóóra vettem! ;)
Jóó úton halattok! :)

Másik meg.. Ha a vezetőséghez akartok fordulni, akkor lehet tudok 1 kicsit segíteni :) (Az öregem jóba van új polgármesterünkel :))
Legjobbakat!

Prof. William · http://profwilliam.wordpress.com/ 2010.11.01. 22:36:44

Ráadásul pont nánáson. Hiába no mindig kisvárosokban kezdődik a dolog.

Prof. William · http://profwilliam.wordpress.com/ 2010.11.01. 22:37:50

A szülővárosom . Majd leugrok debrecenből egy kis zombulásra.

lolmanxd 2010.11.04. 21:31:44

Sminkelést legkésőbb meddig lehet igénybe venni? Illetve belépőt mikortól szednek? Mert hát ahhoz hogy zombiként vegyek belépőt ahhoz előbb be kell menni hogy kisminkeljenek zombinak!

superzen 2010.11.05. 13:12:02

sminkelést értelemszerűen amíg van smink, igyekszünk betárazni :) a jegyszedés fél kilenckor kezdődik, utána sminkelés a jegyszedőnél, ha valaki később érkezne. egyébként erről az egészről hamarosan egy poszt.

Prof. William · http://profwilliam.wordpress.com/ 2010.11.06. 00:00:46

Ha már nem lesz majd piros filcel rajzolok egy harapásnyomot a kezemre aztán majd azt mondom hogy még friss zombi vagyok. :)

Hajdesz 2010.11.15. 21:33:04

Az előbb volt a hírTV-n, h 1 fél órája a Margit-hídon néhány fiataaaal "Pinkik-flashmob"-ot rendezett!! :D

Helytelenül flessmogot mondott a nőőci.. degááz =)

Hajdesz 2010.11.16. 16:48:31

Jóó lesz az PIKNIK-nek is! :D:D:D:D
süti beállítások módosítása