a legjobb hely

A blog célja a hajdúság vonzáskörzetében - Hajdúnánásra koncentrálva - az éjszakai- és kulturális élet főbb eseményeinek bemutatása. A kommentelés indapass mellett lehetséges, erről bővebben a lentebb található FAQ-ban, mindenki legyen szíves homo sapiens módjára hozzászólni a témákhoz, a kötekedő, másokat becsmérlő bejegyzések törölve lesznek. A politikát - még ha a blog nevéből egyesek erre is következtettek - nem fogjuk tolerálni.

Kontakt/Info

Utolsó kommentek

Évösszefoglaló 2010

csanda garbó 2011.01.04. 16:21

El se hisszük, hogy mindössze fél év telt el az első amaházi buli óta. Ez idő alatt sikerült rendszeresítenünk egy party-sorozatot, elkezdtünk nyomulni Vasváriban, már foglalkozunk a Művházzal, és persze Dorogon is vannak jó bulik. Az egész persze nem rólunk szól, sokkal inkább a közönségről, az emberekről,  rólatok, akik végülis mozgatják ezt az egészet. Ezért csináltunk egy szavazást facebookon, aminek célja az volt, hogy felmérjük a közönség véleményét, ízlését, igényeit, illetve poénból/kíváncsiságból lemásoltuk a pesti kúllistát is, hogy kiderüljön, szerintetek kik a legmenőbbek a környéken. 50-en foglalkoztak a kérdőívvel, nekik köszönjük a válaszokat. Tovább kattintva elolvashatjátok az eredményeket és az elemzést.


 

Melyik buli tetszett a legjobban 2010-ben Neked?

Legtöbben a Zombie Flashmobot szerettétek, ebből is látszik, hogy vevőek vagytok a hülyülésre. Igazából minket is meglepett, hogy november 6-án ilyen sokan és lelkesen vettetek részt a felvonuláson, viszont a viszhangokból nekünk az derült ki, hogy a koncertek helyett a szokásossal is beértétek volna, vagyis zenei téren kevésbé vagytok  olyan nyitottak. Ez a tulajdonságotok a Sztuppmikuláson vált nyilvánvalóvá - mondjuk goát, meg absztrakt elektronikus zenét vidékre hozni valóban egy elég merész húzás volt részünkről. De érdekes módon a koncertek sem vonzzanak titeket. Az ízlés nem lehet kifogás, mert a kvázi Alvin és a mókusok-szerű pop-punkot játszó 0690-re még ingyen sem volt kíváncsi senki (na jó, összvisz 4 embert mégis). A fesztiválozók körében is népszerű Jurij koncert sem aratott végülis akkora sikert, mint gondoltuk. Úgy tűnik, hogy a nyár végi Skins Party-val elkezdett, majd Sztupp néven bejáratott partykultúra fekszik nektek a legjobban: tombolni olyan zenére, ami valamivel keményebb, sötétebb és modernebb a klubzenénél, de azért mégiscsak fogyasztható. Ami tök jó!


 

Milyen stílus jött be a legjobban 2010-ben? / Mi volt számodra 2010 zenéje?

Metal, Drum N Bass, Electro és Dubstep: ezek jöttek be a legjobban nektek 2010-ben, ezt a 4 stílust a Pendulum testesíti meg a legjobban, és lám, a Pendulumot tartottátok 2010 zenéjének a legtöbben. Ennél kevesebben, de egynél többen mondtátok még a Prodigy-t, a többi között pedig feltűntek különféle metal, indie zenék, illetve a Horribilies albuma is.

 


Mi volt számodra 2010 legjobb filmje?  / Mi volt számodra 2010 legjobb sorozata?

Az Eredetet (Inception) és a Jackass 3D-t választottátok a legtöbben, de a többiek is többnyire sikerfilmeket, tömegfilmeket mondtak, azok közül is a könnyen emészthetőbbeket, furcsa módon egyikőtök sem írta a Kick/Ass-t, pedig az azért odabasz, ráadásul az egyik jelenetben Prodigy szól.

Nem lepődtünk meg, hogy a Skins-t szavaztátok meg a legjobb sorozatnak, a buli is éppen emiatt a népszerűség és stílus miatt lett ez alapján elnevezve. A Skins valóban az a sorozat, ami meg tudja fogni a mai fiatalokat. Nem csak mert kurvajó zenéje van, vagy kurvajókat buliznak benne, hanem azért is, mert valós problémákat, helyzeteket  és karaktereket mutat be. De odáig vagytok a sitcomokért is, nézitek a How I Met Your Mother-t, és a Dokikat is, ami teljesen jó humorérzékre vall a részetekről. Reméljük ezeket is feliratosan nézitek, mert szinkronok botrányosak lettek.


 

Ki volt szerinted 2010 legjobb arca?

Az angol mintát nyúló magyar verziót nyultuk le, hogy Nánás környékén is kiderüljön, kik  azok, akik a legtöbbet tettek hozzá a fiatalok életéhez, szórakozásához. Mivel nagy meglepetésre a blog két főszerkesztője is bekerült a legmenőbb 5 közé, ezért róluk, azaz magunkról egyesszámharmadikban fogunk beszélni. Íme az 5 legkúlabb arc 2010-ben szerintetek!

5. Bata Sándor (szervező, skatepark-építész)

A batalizátor. Nélküle aligha történtek volna ilyen gyors változások és fejlesztések a Ligetben. A Sztuppok fény- és hangtechnikája mellett az Ő nevéhez köthető Hajdúnánás legeslegelső tisztességes skateparkja, ami ráadásul fedett is, így nemcsak a nánási, hanem a környék többi deszkása is tud télen sportolni. E mellett pedig hihetetlenül kúl, öltözködésétől kezdve a beszédstílusáig, tetőtől talpig egyedien menő jelenség ez a Saca!

4. Csanda Garbó (blogger, szervező, dj szelektor, a French Girls' Feet basszusgitárosa)

Csanda a legkevésbé sem kispályázott idén. Aki kicsit is mozgolódott a bulik előtt a Ligetben vagy az Amaházban, tudhatja, hogy nincs számára piszkos munka és mindent megtesz a közönségért, ráadásul mindezt közgazdaságtani idézetekkel tűzdeli folyamatosan. Nélküle a hangyák sem mertek fingani 2010 Hajdúnánásán, és ez a jövőben sem fog sokat változni - emelett aki hallotta az időközben valóban zombi üzemmódra váltott FGF-ben basszerozni (pl. a Jurij előtt a Művházban), az tudja, hogy mélyebben vájták a fülét, mint holmi tuctucokat pont egymásra pakoló bohócoknak. Ezen kívül számos ötlet és megoldás már az Amaházas időktől kezdve a nevéhez fűződik, mint például a kedvenc kanapéink beüzemelése, a karácsonyfaégők gyakori használata. Nem szereti a metált.

3. Pocsai Beri (DJ, grafikus)

Az idei év legnagyobb nindzsája Beri volt, ehhez semmi kétség nem fér. Mire játssza zenéit, megunja őket, ennek ellenére nem csak, hogy faszák, de kajálják Nánáson épp úgy, mint Vasváriban. Vidámsága és jófejsége pedig egy külön kúl dolog!

2. Boros 'Borisz' Tamás (blogger, szervező, dj, elektronikus zenész, grafikus)

Ki találta ki, hogy legyen Nánáson Zombie Flashmob? Borisz. Ki hozta le nekünk Mesterházy-t és Tigrics-t? Borisz. Ki ismeri a legelbaszottabb, legtúlkapósabb zenéket? Borisz. Ki meri lejátszani őket vidéken? Borisz. Ki az a Saboteur? Borisz. Ki ez az alacsony, hosszúhajú művészfazon? Hát Borisz. Mit keres őt itt Nánáson? Mi sem tudjuk, de ha már ide rendelte nekünk a sors, akkor becsüljük meg, és amikor tehetjük, kínáljuk meg egy cigivel.

1. Gargya Sanyi (punk)

Nánás nem egy nagy város, lakosai mégis egyre gyakoribb szereplői az országos médiának. Volt, aki magyarkodott, volt, aki gyilkolt, volt, aki párt keresett Mónikával, és volt ez a suttyó is, aki meg Hegyalján csövezett az index videóriporterei előtt. Kisgargya 4:35-tól majd egy percen keresztül majomkodik, örjöng, csúnyán beszél, füvezni akar, feldühít egy parasztot, egyszóval szórakoztat minket, egyszerű embereket, akik ezt nem tennénk. E mellett tudni kell róla még, hogy képviselő, és a zenei ízlése is teljesen korrekt. Kérdés, hogy ki lesz képes nála is nagyobbat polgárpukkasztani jövőre?


 

Most pedig mi is, illetve a blog-közeli arcok is elmondják, hogy nekik milyen volt 2010. Zene, film sorozat, stb.

Borisz évösszefoglalója

 

2010 legjobb 5 albumai:

Foals - Total Life Forever -> belehallgatok letöltöm
Male Bonding - Nothing Hurts -> belehallgatok letöltöm
Swans - My Father Will Guide Me Up... -> belehallgatok letöltöm
Vex'd - Cloud Seed -> belehallgatok letöltöm
The Blood of Heroes - The Blood of Heroes -> belehallgatok letöltöm

 

2010 legjobb dalai:

The Flashbulb - Meadow Crush
Venetian Snares - Ultraviolent Junglist
Vampire Weekend - Cousins
Akkezdet Phiai - Karszalag
iLiKETRAiNS - We Saw The Deep

 

2010 legjobb filmje:

Scott Pilgrim vs The World

 

2010 legjobb klipje

 James Blake - Limit To Your Love

 

Csanda összefoglalója

 

2010 legjobb 5 albumai:

Vampire Weekend – Contra -> belehallgatok letöltöm
Tokyo Police Club - Champ -> belehallgatok letöltöm
Wavves – Post Acid -> belehallgatok letöltöm
Arcade Fire - Suburbs -> belehallgatok letöltöm
Interpol – Interpol -> belehallgatok letöltöm



2010 legjobb dalai:

!!! - Jamie, My Intentions Are Bass
Punnany Massif - Hétvégre
Delorean - Stay Close
Deerhunter - Coronado
Belle and Sebastian - I Want The World To Stop



2010 legjobb filmje:

The Runaways
The Social Network

 

2010 legjobb netes reklámja:

djuice U26


 

 

 

Beri összefoglalója
 

2010 legjobb 5 albumai:

Current Value - Back To The Machine belehallgatok letöltöm
Black Sun Empire - Ligths & Wires EP belehallgatok letöltöm
Bring Me The Horizon - There Is A Hell Believe Me I've Seen It There Is A Heaven Let's Keep It A Secret belehallgatok letöltöm
Vampire Weekend - Contra belehallgatok letöltöm
HIM - Screamworks - Love In Theory And Practice belehallgatok letöltöm
Akkezdet Phiai - Kottazűr 
belehallgatok letöltöm

2010 legjobb dalai:

Cyberpunkers - Fuck The System (You Killing Me Remix) 
Medison - Harry feat. Skrein (Bare Noize Remix) 
Parker vs Black Sabbath - Iron Mandem- (Dubstep Remix) 
Akkezdet Phiai - Nekemtene
Bring Me The Horizon - Crucify Me

 

2010 legjobb filmje:

Vampires Suck 
 

2010 legjobb képei

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2011-ben is sok jó bulit kíván nektek a blog két szerkesztője, superzen és csanda!

 

Címkék: sorozat film pendulum skins 2010 prodigy sztupp zombie flashmob 2010

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://legjobbhely.blog.hu/api/trackback/id/tr512560269

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Te Szefós! 2011.01.11. 11:29:09

gargya vicces, de nélküle nem változna meg semmi
süti beállítások módosítása